13 Ocak 2014 Pazartesi

KÜÇÜK KUŞLAR AÇ KALMASIN....

İlimizde büyük ve geniş kapsamlı bir tane park var. Barış Manço parkı. Evimize de çok yakın. Her fırsatta uğradığımız tek yer.Tabi simitçiler, mısırcılar, ellerinde birşeyler yiyen çocuklar etrafta..Bir gün Gurur bana, bu parktaki küçük kuşlara çok üzüldüğünü söyledi..Nedeni de, güvercinler bütün yiyecekleri yiyorlarmış ve küçük kuşlara hiçbirşey kalmıyor dertlenmiş çocuğum..
Hemen kolları sıvadım ve yabancı bir sitede çok beğendiğim ve sık sık hatta belki her hafta sonu yapacağımız bir aktivite çıktı.
 Bunun için bize boş tuvalet kağıdı rulosu (evde zaten yeterince stok var.),  kuş yemi, reçel ve uzun bir çubuk lazım. 

 Bir çubuk yardımı ile tuvalet kağıdı rulolarına ince bir tabaka reçeli sürüyoruz. Gurur bunu üstünü başını batırmadan keyifle yaptı.

Daha sonra reçelle kapladığımız ruloları, yere döktüğümüz kuş yeminin üzerinde gezdiriyoruz.Ve yemliklerimiz hazır. Etrafta istediğiniz ağacın dalına asıyoruz. 

 Basit ama çok keyifli bir çalışma. Gurur çok sevdi. Hatta ben malzemeleri arabanın bagajına koydum, dışarda olduğumuzda her fırsatta yapıcaz. Babası ile de birlikte yapmak istiyor en kısa zamanda babamızla tekrar besleyeceğiz küçük kuşları... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder