13 Mart 2013 Çarşamba

BAHAR NEZLESİ

 Bahar ayına girdiğimiz Mart itibari ile Gurur grip oldu. Bütün kış boyu grip olamayan Gurur pazar günü hafif hafif grip olmaya başladı. Tabi ben hemen gerekli malzemeleri çıkardım ortaya. neler mi bunlar.
1-Umca Damla: Bu damlayı bu sene kullanmaya başladım, zaten 3 yaşına kadar bitkisel birşey kullanmadım. Fakat Umca Damlayı hem kullananlardan hemde doktorlardan araştırdığım kadarı ile kullanmakta bir sakınca görmüyorum. Sadece hastalancağını anladığım zamanlarda yani ilk belirtilerde başlanıyor, sonrasında faydası fazla olmuyor ama kesinlikle hastalığın ilerlemesini engelliyor. bende pazar günü baktım Gurur grip olacak başladım hemen, şükür hafif geçiriyoruz. En azından başka bir ilaç kullanmaya gerek kalmadı ve ateşi çıkmadı.
2-Cold Mix Damla: Cold Mix de bu kış kullanmaya başladığım ama vazgeçilmez bir damla oldu bizim için. Gurur bebekliğinden beri burun tıkanması yaşayan bir çocuk olduğu için ve her yolu her ürünü denediğimiz için en memnun kaldığım damla çeşiti. Hatta Gurur hasta olmasa da ara ara akşamları yatağının yakın yerlerine damlatırım. Bu kış hiç burun tıkanması yaşamadık çok şükür. Çünkü burnumuz tıkandığı zaman beraberinde hemen boğaz enfeksiyonu baş gösteriyor. (geceleri burnundan nefes alamadığından ağzı açık uyuyor ve boğazı kuruyup enfeksiyona dönüşüyor.)
3-Tonimer Burun Spreyi: Günde 6-7 kere mutlaka burnunu temizlerim. Çocuklar için en iyisi diyebilirim. Bütün okyanuz suyu çeşitlerini denemiş kişi olarak en faydalısı.
4-Keçiboynuzu Pekmezi : Her sabah kalkınca hem kan şekerini düzenlesin hem de boğazlarını yumuşatması amacı ile 1 tatlı kaşığı. (sadece hasta olduğunda değil, 1 yaşından itibaren düzenli her sabah, içine bir kaç damla limon ile)
5-Bal ve Zencefil: Zencefili hiç toz olarak kullanmadım, ya tazesi yada bu şekilde kurutulmuşu. Her akşam yatarken bal, zencefil ve limon.(Geniz akıntısı ve öksürüğe bire bir, sadece düzenli kullanılması gerekiyor)
6-Nem Ölçer: Özellikle nezle ve grip zamanlarında mutlaka odanın nem dengesinin ayarlanması gerekir. % 40-50 arası nem dengesi ve sıcaklık 22-23 derece çocuklar için idealdir.Burun tıkanmasını ve öksürüğü engeller. Nem ölçerle mutlaka odanın nemini dengede tutarım.
7-Hikaye Kitapları: Çocuklarımızın bu dönemlerde bol bol dinlenmeye ihtiyaçları olduğu için eline sevebileceği hikaye kitaplarını verip dinlendirmek en güzeli. Bizim en sevdiğimiz hikaye kitabımız Dinozor SOPİ. her akşam mutlaka okurum yatmadan. Diğer kitap TÜBİTAK yayınları.Onlar da benim favorilerim.
8-Selpak Mendil:))))
 Bunların yanı sıra bol bol sıvı tüketimi.Gurur'un iştahı da diğer çocuklar gibi nezle ve grip zamanlarında azalır. Hiçbirşey yemesi için ısrar etmem ama bol bol sıvı özellikle su içmesine çok özen gösteririm.Taze meyva suları en sevdiklerinden. Çorbamız mutlaka tavuk suyu çorbası.Gripte çok iyi gelir. Eğer dışarda rüzgarsız bir hava varsa evde yatmasından dışarıda temiz hava almasını tercih ederim. İlaç kullanma kısmına gelirse ateşi olduğunda, ilk önce üstünü inceltip, ılık duş ve dinlenme.Fakat yine de ateşi düşmediyse 39 u gördüğümde (alından ve kulakta ateş ölçerlerde 40 derece) mutlaka calpol ve dolven kullanımına başlayıp, bir doktor kontrolü ile enfeksiyon olup olmadığına baktırırım.
Çok şükür bu sefer ateşimiz olmadı ve böyle atlatıyor gibiyiz...Hepimizin çocuklarına sağlıklı günler...  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder