7 Mart 2013 Perşembe

ÖLMEDEN ÖNCE YAPILACAKLAR LİSTESİ...

Hiç düşünmemiştim bu zamana kadar ölmeden önce yapılacaklar diye. Yada istediğim birşeyi yaparken ölmeden önce yapmalıyım diye düşünmedim. Fakat bu sabah gazete okuduğum bir haber bunu düşündürdü bana..
Quinn Linzer ve ölmeden önce yapılacaklar listesi
ABD’de yaşayan Quinn Linzer, üç aylık olduğunda doktorlar ailesine kötü haberi verdi. Minik kız nadir görülen ölümcül nörolojik bir hastalık olan Niemann-Pick Hastalığına yakalanmıştı.Ve ailesi belkide Quinn'in 1 yaşına gelmeden öleceğini öğrendiler.Doktorlar artık yapılabilecek birşeyin olmadığını, evlerine gidip kızlarını doya doya sevmelerini söyledi.
Aile tabiy ki yıkılmıştı, tabiy ki sarsılmıştı ama yapacak hiçbirşey yoktu.anne ve babası, kaçınılmazla karşılaşınca, hayatının son gününü beklerken, bir bebeğin, bir kız çocuğunun, bir amerikalının ölmeden yapması gerektiğine inandıklarından bir liste yapmışlar ve minik bebekleri ölmeden önce her günlerini ağlayarak geçirmek yerine, quinn ölmeden bu listeyi tamamlamaya çalışıyorlar. kaçınılmazı karşılamanın daha güzel bir yolu olabilir miydi acaba?
minik quinn, öleceksin belli ki bir mucize olmadıkça, çok acı çekmemeni umabiliriz herhalde ancak. bir de listeni bitirmeni. çok eğlen!
quinn'in bu listeyi tamamlarkenki fotoğraflarını, hatıralarını takip etmek isterseniz;
http://www.teamlinzer.com
Pırıl pırıl bir anne baba, minicik dünyalar güzeli bir kız çocuğu ve ortada bir gerçek var ölüm. Ailenin bakış açısı çok hoşuma gitti işin açıkcası. Allah dan bir mucize olmadığı sürece karşılaşılacak son için neden her günü acıyla, kederle geçirmek. Quinn ile birlikte daha fazla anı, daha fazla hatıra ve hayatta olduğu sürece güzel günler geçirmek. Ve Amerika halkından Quinn'e istedikleri herşey yaptırabilmeleri için yardım geliyor. Ölmeden önce yapılacaklar listesinden (bu liste oldukça uzun) hoşuma gidenler;
-Her genç kız gelinlik giymeli
-Her genç kızın kulağı delinmeli
-Her genç kız çay partisi vermeli (buna bayıldım)
-Her Amerikalı oy kullanmalıdır.
-Her küçük kız babasıyla dans etmelidir
 diye liste oldukça uzayıp gidiyor....
Tabiy ki ölüm ne zaman gelir, ki hep ensemizde ama ait olduğumuz dünyanın güzelliklerinin tadını da çıkarmak lazım..   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder